Curieus heeft zijn jaarprogramma klaar. De vereniging organiseert een infomoment rond dementie.

 

 
Curieus-Herentals, een progressief, sociaal en culturele vereniging,  stelde naar goede gewoonte zijn   jaarprogramma  voor.
 
De voorzitter, Marcel van Dingenen, toonde zich erg tevreden over de response die ‘Neuzen in Herentals’ kreeg.  Het boekje geeft op een eigen manier een kijk  op toeristisch Herentals met zijn eigen cultuur en dialect. Neuzen in Herentals is nog steeds gratis te verkrijgen in de bibliotheek en op de toeristische dienst van Herentals.
 
Nieuw is de formule van hun traditionele quiz , op vrijdag 27 april in ’t Hof ,
 Dit jaar wordt het een echte familie-quiz en  kadert het in het ‘wereldtals-project’ .
 
Maar het hoogtepunt ligt op vrijdag 19 oktober 2012. Curieus-Herentals en de Alzheimer Liga organiseren in ’t Schaliken een avond over de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie met zowel info-stands, als professionelen die informatie en advies geven, alsook de gekende monoloog ‘Uitgewist’ van en met Pol Goossens.
Pol Goossen speelt dit keer geen theaterrol, maar vertelt zijn verhaal voor, een verhaal van een zoon wiens moeder lijdt aan de ziekte van Alzheimer, een verhaal dat véél verder gaat dan wat platte anekdotes van iemand die geen namen meer kan onthouden. Zowel de gevoelens van  de moeder als van de zoon komen aan bod.  Na jaren en jaren de mensen te hebben laten lachen in het theater, wil Pol Goossen het publiek nu eens op een andere manier beroeren, namelijk door ze te 'ontroeren' in plaats van ze alleen maar te laten lachen. Pianiste Gill Masson zorgt voor de muzikale omkadering.
 
Als toetje op de taart is er in januari 2013 de strip-tentoonstelling ‘Nero wordt 65 jaar'.